Details, Fiction and houtkachels

Wiki Article

Houtkachels bieden veel voordelen, zowel voor je energierekening als het milieu. Doordat houtkachels stoken op  haardhout spaar je fossiele brandstoffen, zoals fuel en olie. Satisfied als resultaat dat de CO2 uitstoot van je huis wordt verminderd. Bovendien ben je zo niet afhankelijk van de stijgende gasprijzen. Een houtkachel kan overigens ingezet worden als bijverwarming naast je CV doorway in de zachte lente- en herfstmaanden gericht per kamer te stoken.

Hierdoor ontstaat er te weinig warmte, komt er aanslag in uw schoorsteen en is de rook slechter voor het milieu. Ga daarom goed na welke functie uw kachel heeft (voornamelijk sfeer of warmte) en laat u adviseren door de specialist. Eventueel kunt u ook kiezen voor een kachelventilator om het rendement van uw kachel te verbeteren. Deze zorgen dat de warmte van uw houtkachel snel wordt verspreid.

De werking van de houtkachel is in de meeste gevallen erg eenvoudig. Als u het hout in de kachel heeft opgestapeld en aangestoken dan dient u er daarna voor te zorgen dat er voldoende trek aanwezig is.

Regel hier of je bol.com persoonlijk wil maken. Want jouw bol.com hoeft echt niet dat van de buren te zijn. Deze persoonlijke ervaringen kunnen we bieden doorway je interesses te bepalen. Als je hiervoor toestemming geeft, kunnen we facts uit je bestellingen samenvoegen achieved je favorieten, algemene klantinfo en gegevens van anderen als je ze hier toestemming voor hebt gegeven.

Het rendement geeft aan hoe efficiënt de kachel stookt. Hoe hoog het rendement is, is afhankelijk van het soort kachel en de ruimte waarin de haard functioneert.

Hieronder geven we handige guidelines waarop je moet letten bij het kopen van een houtkachel en get more info hoe je de beste keuze maakt. Heb je nog vragen? Neem gerust Get in touch with achieved ons op. Onze enthousiaste medewerkers helpen en adviseren je graag.

Wilt u genieten van een ultiem zicht op het vuur? Een houtkachel 3 zijdig biedt vanaf verschillende hoeken zicht op het houtvuur. Zoals de naam al zegt heeft deze kachel aan drie zijden een ruit.

De mogelijkheden met een houtkachel zijn oneindig. Vandaag de dag zijn er talloze modellen, kinds, materialen en kleuren verkrijgbaar bij de houthaard. 

Heeft u de perfecte houtkachel goedkoop voor in uw woonkamer gevonden? Dan komen wij deze graag bij u installeren. Hiervoor zijn enkele voorwaarden van groot belang. Ten eerste dient er een brandwerend rookkanaal aanwezig te zijn, dat uitmondt boven de nok van het dak.

Bouwbesluit en plaatselijke regelgeving zijn belangrijk bij het goed technisch installeren van een vrijstaande houtkachel. En verder natuurlijk de installatiekosten door onze vakkundige installateur.

Satisfied deze vier stappen kunnen we uw behoeften en voorkeuren in kaart brengen en u helpen bij het vinden van het meest geschikte sort kachel.

De houtkachel stoot fijnstof uit, dit is slecht voor de natuur. Je kan dit wel voorkomen doorway juist te stoken fulfilled droog hout met eventueel een houtrookfilter

Of een houtkachel energiezuinig is zit hem meer in het stookgedrag. Fulfilled de Zwitserse stookmethode stookt u de kachel op de meest energiezuinige manier. Deze stookmethode verhoogt het rendement waardoor u achieved hetzelfde aantal houtblokken langer kunt stoken. 

Er zijn verschillende soorten type houtkachels die stralingswarmte en/of convectiewarmte uitstralen. Convectiewarmte zorgt ervoor dat de kamer gelijkmatig wordt opgewarmd, het is hetzelfde principe als een radiator.

Report this wiki page